2022 Októberi Ovikrónika

Tartalmas és sűrű programunk volt az oviban 2022 októberében. A Népmese napja alkalmából nem csak az oviban hallgattunk mindenki gyermekkorához kapcsolódó tanúságos népmeséket és rajzoltunk ezekhez kapcsolódó élményeinkről, hanem a Könyvtár szervezésében ovi-mozis alkalmunkon rajzfilmfeldolgozásokban és zenés elemeken keresztül is erősíthettük kedvelésünket.

Ez alkalom is előkészítette az állatok világnapjához kapcsolódó készülődésünket, hiszen ezeknek a meséknek rendszeres szereplőik ők is. A gyerekek ismeretei ábrázoló tevékenység közben is bővültek, lehetőség volt a rendszerezésre, összehasonlításra. Ez jó előkészítése volt a Csupász Janikáék tanyáján tett látogatásra, ahol élőben mutatta be kis házigazdánk a ház körül élő állatok széles tárházát. Köszönjük a kedves vendéglátást, a remek időben tett sétálás lehetőségét. Ebben a hónapban is két alkalommal jött el hozzánk Frida kutya és Emese néni akiket most is nagy örömmel vártak a gyerekek és tapasztalhatóan egyre jobban összeszoknak Frida és a gyerekek a különböző játékos feladatok közben.

Az ősz kincsei előttünk hevertek. Összegyűjtöttük az udvaron az almát, diót és ezt az ajándékba kapott többi gyümölccsel süti formájában közösen feldolgoztuk a csoport nagy örömére.

Az őszi betegséghullámunk miatt kicsit később köszöntöttük községünk idős embereit a helyi ÖNO-ban tett látogatásunk alkalmából verses, dalos műsorral és személyesen készített kis mécsesekkel.

A könyvtár szervezésében jutott el hozzánk egy nagyszerű bábelőadás, melyre vendégül láthattuk  iskolás társainkat is óvodánkban.

Kihasználva az őszi idő kellemes ajándékát térképünkön is haladva megkerestük mindenkinek a lakóhelyét. Így bejártuk településünk nagy részét, mindenki átismételhette községünk fontosabb épületeinek  elhelyezkedését, az ott folyó tevékenységet.

A mindenszentek ünnepére készülve a hagyományainkra építve készítettünk kis mécseseket, egyéb jelképeket. Faragtunk töklámpást a Mészár családtól kapott tökből, azért hogy vigyázzon ránk, óvodánkra és mindenkire, aki fontos nekünk.

2022. november szerda

Hírek

Cím
Bélmegyer konyha heti menü

2024. 03. 11 - 2024. 03. 22.

2024. évi választások
Tájékoztatás

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Figyelem! EBOLTÁS!

Értesítjük a lakosságot,…

Dareh 2023. III. negyedévre vonatkozó lakossági tájékoztató

 

Ügyfélfogadás rendje:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Lomtalanítás Bélmegyeren 2023. június 2.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti…

Áramszünet 2023. május 22.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Áramszünet 2023. május 12.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Oldalak