Behir.hu

Feliratkozás Behir.hu hírcsatorna csatornájára Behir.hu
Frissítve: 5 óra 39 perc

Jól jön a fejlődésben lévő nyári növényeknek az eső

6 óra 15 perc
A fejlődésben lévő nyári növényeknek nagyon jól jön az eső, de a sűrűbb állományú őszi vetésekben a gyakran nedves leveleken a kórokozók is gyorsan szaporodnak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Letartóztatják a 21 éves román embercsempészt

7 óra 22 perc
Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 21 éves Romániában, Brassóban élő román férfi letartóztatását, aki négy külföldinek – köztük három indiai és egy etióp – állampolgárnak segített május 28-án illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépni a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

Mostantól 20 perces helyi töriórát is rendelhet a macifröccs mellé a kisvasútnál

8 óra 28 perc
Állítólag Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke csak álmában pihen egy kicsit. Még azt is nehéz elhinni, ugyanis csütörtök délelőtt az n plusz n-edik ötletével lépett a peronra. Ezúttal a kisvasút vendégei egy 20 perces helyi történelemórát kaphatnak (ingyen!) a C-50 kismozdony vezérállásáról. Egy MP3 lejátszón keresztül Bagdi László költő és Dinnyés József zeneszerző Csabai krónika című elbeszélő költeményét lehet meghallgatni.

A gyulai duzzasztót veszélyeztette a gerenda, amely egy hídról szakadt le

8 óra 50 perc
A szakembereknek azonnal közbe kellett lépnie, ezért átmenetileg III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Fehér-Körösön.

A hulladékgazdálkodásban életbe lépő változásokról tájékoztattak Békéscsabán

9 óra 23 perc
Konzultációval egybekötött előadást tartott csütörtökön a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Békés Vármegyei Kormányhivatal épületében a hulladékgazdálkodással kapcsolatos törvényi változásokról.

A kereszténydemokrácia jelenéről és jövőjéről tartottak fórumot Békésen

9 óra 56 perc
Közéleti kérdések, keresztény szemmel néven rendezett fórumot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szerdán Békésen. Az esemény vendége volt többek között Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is.

Tanévzáró vizsgákat tartottak a Színitanházban

10 óra 45 perc
Vizsgaelőadások bemutatásával ért véget a tanév a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházas tanulói számára. A másod- és harmadéves színésznövendékek mellett a színháztechnikus képzésben résztvevők is számot adtak tudásukról.

Háromszáz millió forintból fejlesztik az utakat Csabacsűdön

12 óra 2 perc
Háromszáz millió forint uniós támogatást nyert el a Békés vármegyei Csabacsűd a belterületi közutak fejlesztésére - tájékoztatta a projektgazda közleményben az MTI-t.

Egy egész drogdíler-hálózatot kapcsoltak le a rendőrök Békésben

13 óra 19 perc
Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt hat férfit és egy nőt vett őrizetbe a Békés vármegyei rendőrség. Marihuánát terjeszthettek, közülük ketten az élettársukkal együtt üzleteltek.

Csabai kispályás: Bajnok a Sör-Bár, feljutó a 4évszak – a 20. forduló eredményei

14 óra 33 perc
Május 30. és június 2. között rendezték a városi kispályás labdarúgó bajnokság idei szezonjának 20. fordulóját Békéscsabán. Kövesse velünk minden héten a hetven csapattal zajló megmérettetés történéseit. Mutatjuk az eredményeket és a tabellák állását!

Elindult a kötelező akciózás Békésben is

15 óra 21 perc
Június elsejétől a nagyobb élelmiszer-üzleteknek kötelező hetente húsz termékkategóriában akciókat hirdetniük, kivételt ez alól csak a kisboltok képeznek. A kormány az intézkedéstől az árstopokhoz hasonlóan az infláció csökkenését várja.

Járási Haditorna Szentetornyán

16 óra 8 perc
A honvédelmi nevelés szerves részét képezik a „haditornák”, amelyen a katonaélettel kapcsolatos feladatokat oldanak meg a tanulók. A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Vármegyei szervezete 2002-től rendezi meg ezt a versenyt formát, amely most már országossá nőtte ki magát, a középiskolásoknál a Honvédelmi Minisztérium irányításával.

Jelentősen drágulnak az üzemanyagok

2023 jún 7 - 19:07
Nagyjából 40 forinttal fognak drágulni az üzemanyagok január elsejével, ha a kormány a most közzétett mértékben emeli meg a jövedéki adót 2024-től.

Békés megye hírei - Híradó - 2023. 06. 07.

2023 jún 7 - 19:00
A Békéscsabai Médiacentrum, 7.tv Híradója. - 2023. 06. 07.

Hamarosan átadják az új térségi vásárteret Békéscsabán - galériával

2023 jún 7 - 18:16
Rövidesen birtokba vehetik az árusok és a vásárlók is az új térségi vásárteret Békéscsabán. A Modern Városok Programban elkészült komplexum 21. századi körülményeket teremt a piacra látogatók számára.

Kézilabda: Román Dorina Békéscsabára igazolt, öten szerződést hosszabbítottak

2023 jún 7 - 17:38
Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött Román Dorinával, így a korábbi utánpótlás válogatott sportoló a következő két idényben a lila-fehérek játékosa lesz.

Hírek

Cím
Figyelem! EBOLTÁS!

Értesítjük a lakosságot,…

Dareh 2023. III. negyedévre vonatkozó lakossági tájékoztató

 

Ügyfélfogadás rendje:

Bélmegyer konyha heti menü

2023

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Lomtalanítás Bélmegyeren 2023. június 2.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti…

Áramszünet 2023. május 22.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Áramszünet 2023. május 12.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Rendőr- és Tűzoltónap

Bemutatókat, játékos programokat szervez a rendőrség és a katasztrófavédelem április 27-én 9…

Óvodai beiratkozás 2023.

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt…

Új ügyeleti alapellátással kapcsolatos tájékoztatás

Az ügyeleti alapellátást 2023. május 1-tól Békés vármegyében is az Országos…

Oldalak