Behir.hu

Feliratkozás Behir.hu hírcsatorna csatornájára Behir.hu
Frissítve: 23 másodperc

Október 10-re országos közszolgálati sztrájkot hirdetett két szakszervezet

2 óra 22 perc
A kormány nem tartotta be ígéreteit, becsapta a szociális ágazatban dolgozókat, ezért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) október 10-én folytatja a márciusban felfüggesztett országos sztrájkot.

Amilyen a gazda, olyan a kutyája

3 óra 26 perc
Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.

Hagyomány és az innováció a középpontban

4 óra 14 perc
Első alkalommal hívta életre a Békéscsabai Turisztikai Egyesület a „Hagyomány és innováció a vidékfejlesztésben” elnevezésű programsorozatot, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek Békéscsabán. A nyitónapon a vidékfejlesztés jövőjéről tartottak szakmai konferenciát a Csabagyöngye Kulturális Központban, és a Helyi agrárgazdaság címmel tárlat is nyílt a megyeszékhely főterén.

A kolbászklub a Csabai Kolbászfesztivál alappillére

4 óra 55 perc
A csabai kolbász a város legfontosabb presztízsterméke, a Csabai Kolbászklub tagjai pedig munkájukkal önzetlenül, összetartóan, jókedvűen segítik a hagyományőrzést, a kolbászkészítés elsajátítását a gyermekek bevonásával is. Mindezt Szarvas Péter, a város polgármestere mondta a kolbászklub nyárbúcsúztató vacsoráján, az Uhrin Zoltán Klubházban.

Fidesz: Stabil a város költségvetése

5 óra 23 perc
A város költségvetése stabil, kiszámítható és a terveknek megfelelően alakul – fogalmazott a Fidesz-frakció vezetője a ciklus utolsó közgyűlését értékelő sajtótájékoztatón. A párt képviselői emellett értékelték az elmúlt öt év eredményeit és a testület munkáját.

MSZP: Kevesebb vita, több konszenzus a ciklus utolsó közgyűlésén

5 óra 56 perc
Pénteken tartotta közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóját az MSZP Békéscsabai Szervezete. Miklós Attila önkormányzati képviselő, a szervezet elnöke és Fülöp Csaba önkormányzati képviselő az elmúlt öt évet is értékelte.

Ovis Almanap a Csabagyöngyében

6 óra 28 perc
Minden napra egy alma, az orvost távol tartja – hangzik a mondás. Az alma méltán népszerű gyümölcs, a szakemberek nem tudják elégszer hangsúlyozni a fogyasztásának jótékony hatásait. Az Almanap szervezőinek célja Békéscsabán most is az volt, hogy felhívják az óvodások figyelmét az egészséges életmód és a gyümölcsfogyasztás fontosságára.

Kitüntetést kapott a csabai közgyűléstől a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

7 óra 13 perc
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Elismerése kitüntetést kapott csütörtökön a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar.

A közgyűlés kitüntetéssel ismerte el Ando György munkáját

7 óra 58 perc
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Elismerése kitüntetést vehetett át a csütörtöki közgyűlésen Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója.

Dr. Bacsa Vendel: Az egyik legnagyobb elismerés, ha a lakosság elégedett velünk

8 óra 42 perc
Velencén, az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényen, a Városi Polgármesterek Randevúján dr. Bacsa Vendel megkapta az az Év Jegyzője kitüntető címet. Békéscsaba jegyzőjével a 7. Tv Aktuális című műsorában többek között az elismerésről és a hétköznapokban végzett munkájáról beszélgetett Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.

Okos város alkalmazással nyitotta programjai ismertetését Békésen Kálmán Tibor

9 óra 53 perc
Dankó Béla országgyűlési képviselővel közösen tárta a nyilvánosság elé Kálmán Tibor, békési polgármesterjelölt néhány programját a mai sajtótájékoztatón. Jelenleg tizenkilenc fejezetre osztották fel a Békés városát érintő témakörök alapján, azonban a program továbbra is bővíthető a lakosok igényeinek, visszajelzéseinek és véleményeinek felhasználásával. 

Két év múlva került vissza gazdájához Igor – vádemelés a kutyatolvaj ellen

10 óra 32 perc
A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves büntetlen előéletű szolnoki férfi ellen, aki még 2016 decemberében lopott el egy nagyértékű kutyát Gyomaendrődről - írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Szarvas Péter: Békéscsaba sokat fejlődött az elmúlt öt évben

11 óra 43 perc
Többek közt az elmúlt ötéves önkormányzati ciklust is értékelte Békéscsaba polgármestere a 2014-ben megválasztott képviselő-testület utolsó ülése után, pénteken.

Folytatódik az Otthon melege program

12 óra 24 perc
Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Marad a napsütéses idő a hétvégén is

13 óra 19 perc
A hétvégén is marad a napsütéses idő, de a hajnalok hűvösek lesznek. Többfelé 20 fok alatt alakulnak a maximumok, s helyenként akár 1 fokig is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Múltidéző a Gerlai Wenckheim Társasággal

14 óra 2 perc
Kicsiket, nagyokat, családokat is vár a Gerlai Wenckheim Társaság egy hangulatos, múltidéző őszi programra szombaton, ahol bemutatják majd azokat a foglalatosságokat, melyeket az ősz megérkeztével elődeink is gyakoroltak.

Kerékpártúra Szabadkígyósra

14 óra 5 perc
A KerékPárt Bringaklub és a Munkácsy Emlékház őszindító kerékpártúrát szervez, melynek során az érdeklődők megismerkedhetnek a Wenckheim család és a szabadkígyósi kastély történetével.

Több mint ezer tő kender az orosházi kukoricásban

14 óra 18 perc
Vadkenderültetvényt számolt fel a rendőrség Orosházán.

Cafeteria: Állták a cégek az év eleji változásokat

15 óra 28 perc
A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat. A Világgazdaság által megkérdezett cégek a dolgozók megtakarításait és a családbarát juttatásokat részesítik előnyben.

Kutatók Éjszakája a békéscsabai Campuson is

2019 szep 19 - 23:55
Idén is lesz Kutatók Éjszakája, melyhez a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kara is csatlakozik Az Európa-szerte szeptember utolsó péntekjén és szombatján megrendezésre kerülő ingyenes eseménysorozat célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése.

Oldalak

Hírek

Cím
Falugazdász fogadóórája

Értesítjük a tisztelt Lakosságot, hogy...

Heti menü

Az Önkormányzati...

Újra ingyenes tánctanfolyam!

Újra ingyenes tánctanfolyam indul Bélmegyeren.

...

Bélmegyeri Ötletbörze

Kérjük, kérdőívünk...

Önkormányzati választás 2019

Magyarország köztársasági elnöke a 308/2019. (VII. 26.) KE határozatában a helyi önkormányzati...

Önkormányzati választással kapcsolatos közlemény

A 2019. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választásához kapcsolódó...

II. LÁDADERBI

FRISSÜLT A PROGRAM! RÉSZLETEK A...

Szúnyoggyérítés

...

2019.05.31. Testületi ülés
2019.05.15. Testületi ülés

Oldalak