Behir.hu

Feliratkozás Behir.hu hírcsatorna csatornájára Behir.hu
Frissítve: 17 óra 42 perc

Hóbogyó Futamot rendezett a Szarvasi Arborétum

2023 dec 10 - 14:48
Hóbogyó Futam néven rendezte meg a Bolza-kör futóversenyt a téli köntösébe öltözött Szarvasi Arborétum. A résztvevők idén három távot teljesíthettek. A verseny célja az egészséges életmód népszerűsítése és a futás örömének megismertetése, valamint az amatőr sportolók részére a rendszeres versenylehetőség biztosítása volt.

Ovádi Péter: Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt!

2023 dec 10 - 13:50
A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztoarra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények. Meglátása szerint tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent.

Életbe lépett a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

2023 dec 10 - 12:42
Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

Februárban rajtolhat el a vállalati elektromosjármű-beszerzési program

2023 dec 10 - 11:29
Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Békésben is több kereskedelmi üzletlánc zárva lesz december 24-én

2023 dec 10 - 10:33
Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat - közölték az áruházak az MTI-vel.

Átadták az Év Kiváló Magyar Méze elismerést

2023 dec 10 - 09:30
Átadták a Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál keretében megrendezett Év Kiváló Magyar Méze verseny elismeréseit szombaton a Vigadóban.

Advent idején sem maradhatott el a Ligeti Vásár - galériával

2023 dec 10 - 08:27
Karácsonyi Ligeti Vásárt tartottak szombaton a Körösök Völgye Látogatóközpont épületében Békéscsabán. A rendezvényen többek között mézeskalács sütésen és díszítésen, gyertya-, illetve karácsonyi mécses, valamint madárkalács készítésen is részt lehetett venni.

Érkeznek a vadludak a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira

2023 dec 10 - 07:31
A tél beköszöntével a vadludak is egyre nagyobb számban indultak el a déli tájak felé. A Körös-Maros Nemzeti Park területén több tradicionális állomáshelyük is van, ahol szép számban találkozhatunk velük.

Ellátogatott a mézkirálynő a Degré utcai gyermekotthonba

2023 dec 10 - 06:32
Borszéki Eszter Viktória látogatott el pénteken a Degré utcai gyermekotthonba Békéscsabán. A mézkirálynő hangsúlyozta: fontos, hogy a szociális szférában több területen is jelen legyen és ismertesse a méz és a méhek fontosságát.

Karácsonyi hangulatot varázsolt a csabai főtérre Vásáry André

2023 dec 9 - 19:35
A Csabai Advent szombati sztárfellépője Vásáry André volt, aki ünnepi repertoárjával érkezett a vármegyeszékhelyre.

Adventi hangverseny Békéscsabán - A zene által közelebb juthatunk Istenhez

2023 dec 9 - 18:55
A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar adventi hangversennyel készült szombaton az Evangélikus Kistemplomban. Az esten több együttes, illetve Galambos Hajnalka operaénekes is közreműködött.

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben

2023 dec 9 - 18:13
Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom - derül ki az MTI által készített körképből.

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

2023 dec 9 - 17:21
Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.

Kevés szelídgesztenye termett az idén, az alapanyaghiány gondokat okozhat

2023 dec 9 - 16:27
Nem kedvezett az idei esztendő a szelídgesztenyének, az európai termés messze elmarad az átlagostól, ami a feldolgozott termékek mennyiségére is rányomja a bélyegét – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB körképéből.

A Mikulás is ellátogatott az óvodásoknak tartott focitornára

2023 dec 9 - 15:33
A karácsonyi hangulat jegyében óvodásoknak tartott futballtornát a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia a Gál Ferenc Egyetem sportcsarnokában szombaton. A programra a Mikulás is ellátogatott és minden gyermeknek átadott egy csokimikulást.

Hírek

Cím
Bélmegyer konyha heti menü

2023

Tájékoztatás

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Figyelem! EBOLTÁS!

Értesítjük a lakosságot,…

Dareh 2023. III. negyedévre vonatkozó lakossági tájékoztató

 

Ügyfélfogadás rendje:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén…

Lomtalanítás Bélmegyeren 2023. június 2.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti…

Áramszünet 2023. május 22.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Áramszünet 2023. május 12.

Tisztelt Ügyfelünk! 

Rendőr- és Tűzoltónap

Bemutatókat, játékos programokat szervez a rendőrség és a katasztrófavédelem április 27-én 9…

Oldalak